Projekte dhe aktivitete

Ekspozitë virtuale " Shpresë"

EKSPOZITË VIRTUALE -“SHPRESË”
 
“Arti flet kur fjalët janë të paafta për të shpjeguar“ – mbase kjo thënie do t’i përshtatej më shumë situatës aktuale, që pas gjithë kësaj kohe në izolim dhe gjatë mësimit online, nxënësit tanë kanë diçka për të treguar përmes artit të tyre, ku përmes vijave, formave dhe ngjyrave shprehin ndjenjat dhe gjendjen e situatës që po kalon e gjithë bota e poashtu edhe se si do ta shohin botën pas kësaj pandemie të përmasave botërore që pak e nga pak, pa e hetuar, po na e ndryshon mënyrën e jetës.
Të gjitha punimet janë realizuar nën kujdesin e arsimtares të artit figurativ Albulena R. Kaba dhe po i postojmë në faqen zyrtare FB të shkollës. Ju përgëzojmë për punimet dhe ju urojmë suksese!
Shpresojmë se pavarësisht situatës së krijuar me pandeminë e Coronavirusit, nxënësit me sukses do t’i përvetësojnë të gjitha mësimet ONLINE deri në fund të vitit shkollor 2019-2020, që për herë të parë nga egzistimi i institucionit, do të përfundojë me mësim në distancë/online deri më 10.06.2020.
Njëkohësisht bëjmë apel deri tek nxënësit, prindët dhe gjithë qytetarët që të respektojnë me përpikmëri të gjitha masat e rekomanduara nga autoritetet shtetërore, komunale dhe OBSH me qëllim të kthimit të jetës në normalitet në afat sa më të shkurtër.
Sh.F.K. “Said Najdeni” – Dibër
Drejtor
Burim Kaziu

NJË LIBËR I LEXUAR NJE ZEMËR E HAPUR

NJË LIBËR I LEXUAR NJE ZEMËR E HAPUR

Të udhëhequr nga motoja,,Një libër i lexuar, një derë e hapur” nxënësit Arta Sela, Enkela Karpuzi, Blin Sela,Erza Capa,Agnesa Çela dhe Vlera Sela nën udhëheqjen e arsimtares Arlinda Sharofi si dhe në bashkëpunim me udhëheqësinë e shkollës, arritën të finalizojnë me sukses projektin ,”Pajisja e bibliotekës së shkollës me tituj të rinj” të financuar nga Ambasada e Parë e Fëmijëve-Megjashi.Duke pasur në dispozicion 28 tituj të rinj, nxënësit tanë do të kenë mundësi të marrin njohuri të reja si dhe të gjejnë frymëzim për të realizuar ëndrrat e tyre.

Në vazhdim disa foto nga projekti i realizuar.

SHFK “Said Najdeni”-Dibër

Drejtor

Burim Kaziu
 

ERASMUS + PROJECT "PLAYFUL-ENGLISH"

ERASMUS + PROJECT “PLAYFUL-ENGLISH”

ERASMUS+ Project “Playful-English” North Macedonia
Diber-Debar ( 14.03.2022-18.03.2022)

(Në vazhdim po publikojmë aktivitetet e realizuara me Projektin Erasmus+ me shkollat partnere nga Spanja, Turqia, Franca-Reunion Island të cilët ishin në vizitë në shkollën tonë ndërsa ne si institucion ishim nikoqir të këtij projekti. Të gjitha aktivitetet u realizuan në gj.Angleze
prandaj edhe teksti publikohet anglisht me qëllim që ta kuptojnë shkollat partnere, ju faleminderit për mirkuptimin).

I falenderojme edhe mysafiret nga Shqiperia nen udheheqjen e Drejtoreshes se shkolles fillore ne f.Kerchisht znj.Gjulsime Topalli qe ishin pjese ne disa aktivitete te ketij projekti.

 

Our school OOU “Said Najdeni”-Dibër from the beginning has welcomed students and teachers, from home and abroad with the aim to exchange good teaching experiences.

As we have a tradition of welcoming guests, last week we had the privilege to welcome our partners representatives of Erasmus + project “
Playful-English”: Spain “CEIP VILLA PATRO”, Turkey “ISIKLI 60. YIL ILKOKULU” and Reunion Island “ECOLE ELEMENTAIRE BRAS-FULIS”.

As a surprise during the activities was the invitation of the Ambasador of Spain in our country His excelency D.José Luis Lozano García
for the group from Spain. Soon we are waiting for a visit by the Ambasador in our town to establish more cooperations and projects in common interest.

Some of the activities prepared for this week were: Teachers meeting our students, Online-game based EFL primary vocabulary and grammar demo lesson conducted by host team, Reunion Island team, Spanish team and Turkish team, collecting feedback from participant students and teachers.

In addition our partners had the opportunity to visit some of our cultural monuments, places and also to taste our traditional food.

We want to thank each and everyone who has helped us in this journey, including:

Our principal Mr. Burim Kaziu (and the vice-principal Arsim Miftari), being always supportive and encouraging to achieve success in all
activities.

Coordinators : Mrs. Arjeta Kerluku and Mrs. Rona Krkuti.

Teachers from our school: English teacher Mrs. Drilona Marku and our coleagues Memo M., Miron M., Jon O., Qamile M., Lulzim D., Rajmonda P., etc.

The supporting group of our students from the IX-grade generation.

Participant teachers: Judit Victoria Vazquez Fernandez, Patricia Terrazas Guinea, Cristina Carbonell Ruiz, from Spain.

Marina Boisedu, Amandine Hoareau, Jessica Gonneau, David Gonneau, from Reunion Island.

Murat Seremet, Yahya Gursal, Zeynep Betul Yilmaz, Eda Mizrak, Pinar Kas Balci, from Turkey.

Our colleagues and excellent students for a greatcooperation along the way.

We also want to thank for their support:

Bigorski Monastery St John the Baptist

Ataturk Museum

Banjisht Hotel & Spa Debar

With Respect,

Coordinators,

SHFK “Said Najdeni”-Diber

Director
Burim Kaziu